Doi copii loviti de masini dupa ce s-au angajat in traversarea drumurilor fara sa se asigure

Doi copii au devenit victimele unor accidente de circulaţie pe parcursul zilei de miercuri, din care unul în stare gravă, după ce s-au angajat în traversarea drumului fără să se asigure.

Conform datelor obţinute de la IPJ Suceava este vorba despre un băiat de 6 ani din Siret iar altul de doar 4 anişori scăpat pentru câteva secunde de sub supraveghere chiar de către mama acestuia.

Primul incident a fost înregistrat în jurul prânzului pe strada Vodă Ştefan Petriceicu din localitatea Siret, judeţul Suceava. Aici un tânăr şofer de 28 de ani din comuna Muşeniţa l-a accidentat uşor pe un elev din localitate care s-a desprins dintr-un grup de minori, ce se deplasau pe partea dreaptă a drumului, în acelaşi sens, lovindu-l cu oglinda retrovizoare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cel de-al doilea caz a avut loc în jurul orelor 18:00 pe DJ 175B, în localitatea Pojorâta. Aici un conducător auto de 37 ani, din comuna Sadova, în timp ce conducea autoturismul proprietate, l-a surprins și accidentat grav pe un băieţel de 4 ani, care în timp ce se deplasa împreună cu mama sa pe partea stângă a drumului în aceeași direcție cu autoturismul, s-a depărtat de aceasta în fugă trecând peste axul drumului și pătrunzând pe sensul de mers al autoturismului.

În urma impactului victima a fost aruncată pur şi simplu pe asfalt. Preluat de o ambulanţă minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava şi internat în secţia de chirurgie infantilă cu traumatism cranio-cerebral, contuzii toraco-abdominale şi fractură deschisă la piciorul drept.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind zero.