Topirea gheţii a scos braconierii pe malurile apelor din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Vremea frumoasă din ultima perioadă şi topirea gheţii instalată pe suprafaţa apelor din judeţul Suceava a trezit din hiberneală şi braconierii care şi-au refăcut apariţia pe malurile râurilor.

În acest sens, lucrători din cadrul Poliției orașului Liteni împreună cu Grupa de Jandarmi Liteni au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, desfășurată pe malurile râurilor Suceava și Siret.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Potrivit datelor oferite de IPJ Suceava, pe malul râului Siret în apropiere de zona numită Podu Nemților, a fost depistat pescuind cu plasă mono – filament tip „crâsnic”, un localnic de 55 de ani iar pe malul râului Suceava în apropiere de zona numită Cioroi, a fost depistat pescuind cu plasă mono-filament tip „ecran”, o altă persoană de 29 ani.

„La vederea poliţiştilor și jandarmilor, cele două persoane au aruncat cantitatea de pește pescuită în albia râurilor, însă au recunoscut atât în scris cât și verbal că au prins pește și l-au aruncat pentru a nu fi găsit asupra lor cu ocazia controlului” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Acum cei doi s-au ales cu dosare penale ce urmează a fi soluţionate procedural.


Intră acum și în grupul de