Hotii de fier vechi au devenit mai nou un pericol public si pentru conducatorii auto


Intră acum și în grupul de

Inconştienţa hoţilor de fier vechi ori nepăsarea acestora la consecinţele ce pot apărea de pe urma faptelor lor a făcut mai nou ca aceştia să devină un real pericol public şi pentru conducătorii auto.

Un exemplu în acest sens este ultima descoperire făcută de lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava care în timpul derulării activităţii de întreținere de primăvară a DN 17, au constatat sustragerea platbandei metalice de fixare a glisierelor ce limitează DN 17 între km 172-177.

Mai exact peste patru kilometri de parapeţi metalici fixaţi pe marginea uneia dintre cele mai importante şi mai circulate artere de circulaţie din judeţ.

„Cu ocazia deplasării poliţiştilor la faţa locului s-a constatat că DN 17, în afara localității Pojorâta, fiind modernizat, este mărginit cu parapeți metalici (glisiere), care sunt fixate în partea interioară cu componente de platbandă metalică galvanizată, ce face legătura între stâlpii de susținere” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în carul IPJ Suceava.

Sustragerea parapeţilor a început încă de pe parcursul lunii noiembrie a anului trecut componentele metalice fiind demontate din șuruburile de prindere, de către persoane necunoscute, din loc în loc, fiind sustrase circa 1.000 de bucăți, în lungime totală de 4.100 m, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproape 75.000 lei.

„În urma cercetării locului faptei au fost găsite lângă borna kilometrului nr.176, abandonate un număr de 13 bucăți platbanduri, ce au fost predate Secției de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc şi un rucsac din pânză, în care se aflau 2 chei metalice, una franceză și alta fixă. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului” ne-a mai declarat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de