PDL mizeaza la alegeri si pe suportul Partidei Romilor Pro-Europa (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderii PDL din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău au stabilit, vineri, la Suceava, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Partidei Romilor Pro-Europa, condusă de deputatul Nicolae Păun (care a fost si el prezent la discutii) încheierea de acorduri judeţene pentru susţinerea PDL în alegerile locale şi parlamentare.

La această întâlnire, desfăşurată la Palatul Administrativ din Suceava, au participat prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care este şi lider al PDL Suceava, deputatul Valerian Vreme, reprezentant al PDL Bacău, Gabriel Surdu din partea PDL Iaşi, senatorul Daniel Humelnicu, din partea PDL Botoşani şi deputatul Marius Rogin din partea PDL Neamţ, reprezentanţi ai Partidei Romilor Pro Europa din cele cinci judeţe precum şi preşedintele acestei formaţiuni, deputatul Nicolae Păun şi secretarul general al Partidei Romilor, Cătălin Manea.

Prim vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat după întâlnire, că au fost puse bazele unui acord politic de colaborare pentru dezvoltare comunitară şi susţinere în alegerile locale şi parlamentare din acest an.
Prin acest acord, reprezentanţii Partidei Romilor din cele cinci judeţe vor sprijini în alegerile locale şi parlamentare candidaţii PDL, urmând ca aceştia să susţină priorităţile pentru comunitatea romilor în vedere dezvoltării locale şi regionale.

Deputatul Nicolae Păun a declarat că este nevoie de un acord de colaborare cu PDL cel puţin în aceste cinci judeţe.

El a transmis delegaţiilor prezente că după discuţiile de vineri, reprezentanţii PDL şi ai Partidei Romilor din cele cinci judeţe se vor întâlni, începând de sâmbătă, pentru a stabili priorităţile acordului politic de colaborare şi susţinere a PDL şi idei şi concepte şi formele de colaborare pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

„Până în 31 martie trebuie să ajungem la un acord de colaborare şi susţinere a PDL în sensul în care PDL va acorda sprijin în vederea dezvoltării comunitare şi regionale”, a mai spus Nicolaeu Păun.

Potrivit preşedintelui Partidei Romilor, comunităţile de romi au nevoie de sprijin din partea autorităţilor locale pentru dezvoltare.

Prim vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a adăugat că speră că astfel de acorduri se vor încheia la nivel naţional între PDL şi Partida Romilor.


Intră acum și în grupul de