Dinamitarea podurilor de gheata si misiuni de deszapezire in luna martie pentru pompierii suceveni


Intră acum și în grupul de

Temperaturile destul de ridicate înregistrate în ultima perioadă pe raza judeţului Suceava şi nu numai, au pus în alertă autorităţile judeţene care au decis monitorizarea permanentă a apelor curgătoare.

Astfel pe parcursul weekend-ului mai multe echipaje ale pompierilor militari au executat şi misiuni de monitorizare a râurilor Moldova şi Bistriţa, pe raza localităţilor Fundul Moldovei, Breaza, Cârlibaba şi Dorna Arini.

Deoarece în ultima locaţie, erau formate zăpoare de gheaţă pe o lungime de aproximativ 4 Km, în zona Rusca – Călineşti, care blocau cursul râului Bistriţa, punând în pericol mai multe gospodării, echipa pirotehnică a ISU Suceava a dinamitat zăpoarele de gheaţă, eliberând cursul râului, pericolul de inundare fiind îndepărtat.

Nu de acelaşi tip de misiune a avut parte şi un echipaj al Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei care, în ciuda vremii frumoase şi a căldurii de afară, a intervenit sâmbătă seară, în jurul orei 19:50, pentru salvarea unor persoane rămase înzăpezite, între localităţile Glodu şi Bilbor, comuna Panaci, în pasul Vamanu.

Militarii dorneni au deszăpezit un autoturism, marca BMW, proprietatea unui tânăr de 21 ani din municipiul Oradea care se afla în maşină cu încă un prieten de 22 de ani din Craiova şi o tânără de 21 de ani din capitala ţării.

Toţi ocupanţii autovehiculului au fost salvaţi la timp neavând nevoie de îngrijiri medicale.


Intră acum și în grupul de