Fostul secretar de stat in Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, a fost numit la conducerea Centrului National de Informare Turistica de la Suceava


Intră acum și în grupul de

În urma unui concurs organizat de Consiliul Judeţean Suceava, fostul secretar de stat în Ministerul Turismului şi ulterior consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Corneliu Popovici, a fost numit şef al Centrului Naţional de Promovare şi Informare Turistică Suceava. El a declarat că este o activitate ce îi place şi în care are experienţă, după ce a fost secretar de stat în domeniu. Popovici a spus că la concursul pentru acest post a mai participat şi şeful Biroului de turism din CJ Suceava, Claudiu Brădăţanu.

El a ţinut să evidenţieze că acest centru vine să întregească activitatea de promovare turistică desfăşurată de Consiliul Judeţean Suceava. „Ţinta noastră este să mărim numărul de turişti şi perioada de şedere. Avem ce să le arătăm turiştilor, de la ospitalitate la circuite şi la potenţialul turistic pe care alte zone din ţară nu-l au”, a spus Popovici.

El a subliniat că nu este întâmplător că la Suceava a fost deschis primul astfel de centru de promovare şi informare turistică din ţară şi a menţionat că în curând acest centru îşi va face simţită utilitatea.

Corneliu Popovici a fost numit secretar de stat în Ministerul Turismului în primul Cabinet Emil Boc, el fiind atunci propus de PSD, iar în octombrie 2009 a demisionat din PSD şi s-a înscris în PDL, refuzând să părăsească funcţia după decizia PSD de a se retrage de la guvernare.

În februarie 2010, după desfiinţarea Ministerului Turismului şi înfiinţarea MDRT, Corneliu Popovici a fost numit consilier la cabinetul ministrului, Elena Udrea, în relaţia cu administraţiile publice locale.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Suceava construit cu fonduri din POR de aproximativ 500.000 euro, singurul centru de acest fel din regiunea de nord-est, a fost inaugurat, la începutul lunii martie, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu şi a autorităţilor locale şi judeţene.


Intră acum și în grupul de