Elevii minoritatii polone din judetul Suceava s-au intrecut la fotbal


Intră acum și în grupul de

Uniunea Polonezilor din Romania împreună cu Ambasada Republicii Polone la București a organizat sâmbătă, 24 martie, un turneu de fotbal, care s-a desfășurat conform calendarului Clubului Olimpic “Bucovina”.

Potrivit preşedintelui Uniunii Polonezilor din România, deputatul minorităţii polone din România Ghervazen Longher, acțiunea se înscrie în atenția pe care o acordă Uniunea Polonezilor din România copiilor și tinerilor aparținând minorităților polone, educării și formării lor în spiritul celor mai inalte valori.

“În dimineața zilei de sâmbătă, 24 martie, la ora 10.00, ne-am adunat cu toții la noua Sală de Sport din Păltinoasa, pentru a juca fotbal și a desemna și premia cea mai bună echipă. Au participat peste 70 de copii, elevi ai școlilor din Solonețu Nou, Cacica, Pleșa, Moara, Păltinoasa și Poiana Micului. Și cum fiecare meci de fotbal trebuie să respecte regulile acestui sport și cele 9 meciuri s-au jucat conform regulilor internaționale, iar de acest lucru au avut grijă arbitrii.

Ei au avut întreaga autoritate de a pune în aplicare legile jocului. După cele 9 meciuri am avut si rezultatele mult așteptate”, a declarat Ghervazen Longher, precizând că pe locul I s-a clasat echipa școlii din Cacica, pe locul al II-lea echipa școlii din Păltinoasa, iar pe locul al III –lea echipa școlii din Solonețu Nou, elevii de la școlile din Moara și Pleșa obţinând diplome de participare.

Deputatul sucevean al minorităţii polone din România a înmânat cupele, diplomele, mingile, câte un tricou și câte un rucsac echipelor de pe primele trei locuri. De asemenea, și celelalte echipe au fost premiate cu mingi, tricouri, rucsacuri și diplome de participare. Ghervazen Longher a felicitat toate echipele participante și i-a indemnat jucători sa se pregătească pentru următoarea ediție a concursului.

“Ne place fotbalul și nu există leac să ne vindece de-această vrajă. Uneori însă mă întreb cum am ajuns în situația de a petrece atâta timp pe terenul de fotbal, în tribune sau în fața televizorului, fiind subjugați de acest sport care nu ne poate feri de faulturi sau dezamăgiri”, a mai declarat preşedintele Uniunii Polonezilor din România.


Intră acum și în grupul de