Vremea calda a permis reluarea in forta a lucrarilor de pe santierele pe proiecte europene ale municipiului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Toate şantierele deschise de municipalitatea suceveană, pe parcursul anului trecut, în cadrul unor proiecte care se bucură de bani europeni, îşi derulează din plin activitatea după pauza de iarnă.

În cadrul comandamentului organizat marţi dimineaţă la sediul Primăriei Suceava, toţi diriginţii de şantier au dat asigurări edilului şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, că activitatea a fost reluată din plin, iar lucrările sunt în grafic.

„În ce priveşte parcările subterane, deja se lucrează la izolarea termică şi hidro, urmând ca în cel mai scurt timp să se treacă la finisaje. De altfel, pe toate şantierele lucrările merg bine, sunt în grafic, ba chiar sunt înainte, dar trebuie să fim atenţi ca nu care cumva din dorinţa de a finaliza mai repede să acordăm o atenţie scăzută calităţii lucrarii”, a declarat Ion Lungu.

Din cele cinci proiecte PIDU finanţate prin POR au mai rămas de finalizat trei. Cel mai important, de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava, în valoare de nouă milioane de euro, prevede în principal construcţia a două parcaje subterane cu 108 şi 55 de locuri, amenajarea unei piaţete care va primi numele de “Piaţa Ştefan cel Mare” şi reabilitarea pavajului pietonal cu dale din granit. Al doilea proiect este cel pentru construcţia Centrului Tradiţiilor Bucovinene, care va avea prevăzute spaţii expoziţionale şi spaţii pentru producţia de artizanat, iar ultimul, în valoare de cinci milioane de euro prevede reabilitarea a 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote.


Intră acum și în grupul de