Adrem Invest va da startul la lucrarile de constructie a viitoarei centrale termice a municipiului Suceava, in luna iunie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Adrem Invest Bucureşti, firma care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş, va demara lucrările pentru această investiţie în luna iunie. Declaraţia a fost făcută la Suceava, chiar de vicepreşedintele companiei, Corneliu Bodea, în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost lansat un proiect social al firmei, adresat liceenilor care să fie încurajaţi să participe la activităţi extraşcolare şi care sprijină elevii cu talente şi capacităţi în domeniul creativităţii şi inovaţiei.

El a spus că firma îşi asumă să finalizeze, conform contractului semnat în urmă cu un an, lucrările la noua centrală, în luna mai 2013. Bodea a arătat că soluţia tehnică este „conturată” în mare parte şi urmează să fie prezentată în cursul lunii mai în cadrul unei conferinţe de presă, dar a precizat că pentru producerea agentului termic se va folosi biomasa, iar în sarcină, pentru completare, vor fi puse în funcţiune şi cazane ce folosesc gazul natural.

Vicepreşedintele Adrem Invest a explicat că alegerea soluţiei tehnice a fost îngreunată de situaţia legislativă neclară privind folosirea energiei regenerabile. El a subliniat că firma are asigurată finanţarea pentru acest proiect.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că, potrivit caietului de sarcini, centrala termică va funcţiona cu biomasă pe perioada verii şi că în perioada de iarnă se va folosi în completare energie termică produsă cu gaze naturale. El a subliniat că noua centrală termică va trebui pusă în funcţiune până în data de 9 mai 2013.

Compania Adrem Invest Bucureşti anunţa în luna februarie că va începe construcţia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava în luna aprilie, cu două luni mai târziu faţă de planul iniţial, din cauză că încă nu a finalizat detaliile tehnice. “Suntem în curs de semnare a contractului de finanţare. Trebuia să începem lucrările de construcţie în februarie, dar vom începe în aprilie, pentru că încă se lucrează la conceptul tehnic”, a declarat în data de 1 februarie 2012 preşedintele companiei, Adrian Bodea, într-o conferinţă de presă.

Finanţarea lucrărilor va fi asigurată printr-un credit de la UniCredit, iar termocentrala va produce energie electrică şi termică. Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare.Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile.


Intră acum și în grupul de