Primarul Ion Lungu nu este de acord cu ideea majorarii impozitelor locale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, nu se anunţă un susţinător al propunerii Guvernului de a majora taxele şi impozitele locale cu 16,05%, reprezentând rata inflaţiei cumulată pentru perioada 2010-2012, conform unui proiect de hotărâre iniţiat de Ministerul Finanţelor. Primarul oraşului a declarat, pe parcursul zilei de marţi că nu este de acord cu această propunere, dar în calitate de şef al administraţiei municipale nu are ce face şi va fi nevoit să pună în aplicare deciziile luate la Bucureşti.

Ministerul Finanţelor estimează că, prin indexarea la inflaţie a impozitelor şi taxelor locale, valabile pentru perioada 2013 – 2015, veniturile bugetelor locale vor creşte cu 891 milioane lei.

„În municipiul Suceava, taxele şi impozitele locale nu au suferit creşteri încă din anul 2004, de când am ajuns primar, dar unde este lege nu-i tocmeală. Eu însă, ca strategie bugetară, nu sunt pentru majorarea taxelor şi impozitelor, ci pentru o plajă cât mai largă pentru a veni toată lumea să-şi achite dările, astfel încât să încasăm cât mai mulţi bani, dar nu ţine de mine şi noi nu putem fi deasupra legii”, a declarat Ion Lungu.

Întrebat de ritmul încasărilor la ghişeele Primăriei Suceava, edilul-şef a adăugat că, în ultima perioadă, s-a înregistrat o aglomerare a doritorilor de a achita taxele şi impozitele beneficiind de scutirea de 10% valabilă până la finele acestei luni, dar o comparaţie al nivelului încasărilor din acest an cu cel din 2011 se va putea face doar după data de 31 martie.


Intră acum și în grupul de