Concursul pentru liceeni „Student pentru o zi” a ajuns la editia a V-a la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava. Vezi pana cand se mai pot face inscrieri la aceasta competitie

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează cea de-a V-a ediţie a concursului pentru elevi „Student pentru o zi”, oferind liceenilor din Regiunea Nord-Est oportunitatea de a trăi o experienţă academică universitară, într-un context competitiv, informează într-un comunicat de presă prorectorul Mihai Dimian, în calitate de coordonator al concursului.

Potrivit acestuia, manifestarea a fost aprobată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului ca parte a programului „Școala altfel” și va avea loc în perioada 3–5 aprilie 2012, pentru elevii claselor a XII-a, şi în perioada 12-13 mai 2012, pentru elevii claselor a XI-a.

„Aşteptăm cu mare interes, până la finalul acestei săptămâni, înscrierile unităţilor şcolare pentru domeniile de concurs destinate elevilor din clasele a XII-a: Economie, Istorie, Geografie, Ştiinţe socio-umane (pentru data de 3 aprilie), Română, Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă (pentru data de 4 aprilie), respectiv Informatică, Electronică-Automatizări, Biologie vegetală, Fizică (pentru data de 5 aprilie).

Premiile totale însumează peste 25.000 lei, la care se adaugă 42 de certificate de agrementare, ce permit admiterea pe locurile fără taxă la specializarea dorită, în fruntea listei de admitere, la unul dintre programele Universităţii << Ştefan cel Mare >> . Elevii participanţi şi profesorii însoţitori vor fi invitaţi să viziteze campusul universitar și oferta educațională a USV, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar, să servească masa de prânz la restaurantul USV şi să participe la diverse activităţi recreative alături de studenţii şi profesorii USV”, arată prof.univ.dr. Mihai Dimian în documentul citat.

Pentru elevii care nu obţin certificate de agrementare în cadrul concursului pe domenii, dar au rezultate notabile şi argumentează convingător opţiunea de a fi student al universităţii sucevene, concursul de eseuri le oferă o nouă şansă pentru câştigarea unui loc fără taxă şi a unei burse de studii la USV.

„Înscrierile se pot face prin e-mail sau fax la asist. univ. drd. Laura BLAJ – asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi” (e-mail: 1zi@usv.ro, fax: 0230/520.081). Propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a pot fi trimise până în data de 6 aprilie 2012, pregătirea contribuţiei preliminare fiind, de asemenea, recunoscută ca parte a programului << Şcoala Altfel >> aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Mai multe detalii privind desfăşurarea acestei manifestări pot fi găsite pe website-ul http://www.1zi.usv.ro/”, mai precizează prorectorul USV în comunicatul de presă.