Trafic de tigari facut cu faetonul, in apropierea granitei de nord a judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În lipsa mijloacelor de transport motorizate, contrabandiştii de ţigări se folosesc şi de atelajele hipo. Ultimul exemplu de trafic de ţigări facut cu faetonul a fost descoperit de poliţiştii de frontieră pe parcursul zilei de marţi.

Conform datelor pe care le deţinem, în jurul orei 14:00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina a observat o persoană care se deplasa de la linia de frontieră spre interiorul ţării, iar în momentul în care organele de ordine au procedat la legitimarea persoanei, aceasta a încercat să fugă.

„Bărbatul a fost imediat imobilizat şi reţinut de către lucrătorii noştri, el fiind identificat ca fiind un locuitor în vârstă de 48 ani din Brodina, judeţul Suceava. Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit în apropiere un atelaj hipo care aparţinea persoanei reţinute şi în care erau încărcate mai multe colete voluminoase”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

În urma inventarierii, în faeton cât şi în apropierea acestuia au fost descoperite 10 colete ambalate în folie de culoare neagră în care se aflau aproape 5.000 de pachete de ţigări provenind din Republica Moldova, în valoare de peste 45.000 lei.

Bărbatul este cercetat acum de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de