Ancheta in cazul microbuzului CJ Suceava rasturnat la Buzau, solicitata de Gheorghe Flutur (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, a dispus o anchetă în cazul microbuzului CJ Suceava care s-a răsturnat, la începutul acestei săptămâni, în judeţul Buzău şi în care se aflau copii din Ansamblul „Străjăncuţa”.

El a spus că situaţia este „regretabilă” şi a subliniat că acţiunea la care urmau să participe membrii Ansamblului „Străjăncuţa” nu era a Consiliului Judeţean, iar microbuzul a fost închiriat la solicitarea primarului din comuna Straja. „Este regretabil accidentul care a avut loc. M-a interesat dacă s-au respectat regulile în cazul acesta. Administratorul public al judeţului este responsabil cu ancheta în acest caz. Evident, cât de legal şi de moral este acest caz vom vedea”, a spus Flutur.

El a subliniat că CJ Suceava participă cu diverse formaţii la mai multe acţiuni de promovare a Bucovinei, dar că acţiunea la care urmau să participe membrii Ansamblului „Străjăncuţa” nu era a CJ Suceava. Flutur a mai spus că aşteaptă rezultatul anchetei înainte să se pronunţe.

Potrivit presei locale, Ansamblul folcloric “Străjăncuţa” este condus de sora directorului general al Direcţiei Generale de Dezvoltare Strategii şi Programe a Consiliului Judeţean Suceava, Dragoş Juravle, iar copiii trebuiau să ajungă la Etno TV pentru a participa la o emisiune alături de cântăreţii populari suceveni Călin Brăteanu, Sorin Filip şi Adriana Bucevschi ultimii doi, aflându-se, ca persoane private, în microbuz. Microbuzul cu care circulau aceştia aparţine Centrului Cultural Bucovina, din subordinea CJ Suceava şi a fost cumpărat toamna trecută.

Directorul general al Consiliului Judeţean Dragoş Juravle a explicat că a fost o invitaţie din partea Etno TV pentru ansamblul “Străjăncuţa”, iar primarul din Straja, Vasile Juravle, a cerut acceptul directorului Centrului Cultural Bucovina, Sever Dumitrache, pentru a folosi microbuzul, cu tot cu şofer, urmând ca Primăria să achite contravaloarea carburantului.

Conform presei locale, şoferul microbuzului mai are câteva luni până la pensie şi a obţinut, în toamna anului trecut, dreptul de a conduce un astfel de mijloc de transport. Directorul Centrului Cultural Bucovina, Sever Dumitrache, a declarat că Primăria Straja a emis o comandă, prin care se solicită închirierea microbuzului instituţiei pentru a transporta membrii ansamblului “Străjăncuţa” în zilele de 27 – 28 martie 2012, la Bucureşti, la spectacolul “O seară cu cântec” organizat în studioul Etno TV, în vederea promovării folclorului, portului şi obiceiurilor din Bucovina, cu menţiunea că se va asigura combustibilul.

Dumitrache a mai spus că Sorin Filip, şeful Ansamblului „Ciprian Porumbescu” se afla în microbuz în calitate de persoană particulară, el depunând cu o zi înainte o cerere de recuperare pentru 27 şi 28 martie, zilele aferente filmărilor de la Etno TV.

Un microbuz al CJ Suceava în care se aflau 21 de persoane din care 18 copii din Ansamblul Străjăncuţa din comuna Straja s-a răsturnat marţi după-amiază, pe DN 1 B, în judeţul Buzău după ce şoferul a întors fără să se asigure şi microbuzul a fost acroşat în partea lateral stânga de un autoturism la volanul căruia se afla un buzoian în vârstă de 43 de ani.

În urma accidentului, 11 persoane cu vârste între 11 şi 59 de ani au fost transportate la spital. Toţi pasagerii au fost aduşi în Suceava cu un autocar al Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”.


Intră acum și în grupul de