Buget de 116 milioane de lei pentru programele guvernamentale derulate in sprijinul IMM-urilor


Intră acum și în grupul de

Stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii poate genera noi locuri de muncă şi este biletul României spre o creştere economică sănătoasă, a apreciat vineri deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan. ”Misiunea Guvernului Ungureanu este de a consolida ceea ce România a dobândit până acum: o economie predictibilă cu perspective de creştere sustenabilă. Pe fondul succesului programelor demarate de Guvernul Boc, Executivul a alocat un buget de 6 ori mai mare anul acesta sectorului IMM, motorul oricărei economii sănătoase. Măsurile de relansare promovate de Guvernul Boc în paralel cu cele de austeritate au făcut ca în perioada 2009 – 2011, marcată de o criză economică severă, numărul întreprinderilor nou înfiinţate să îl depăşească cu peste 30.000 pe cel al firmelor care şi-au închis porţile. Obiectivul actualului Guvern este de a continua acest trend ascendent prin programe speciale dedicate sprijinirii IMM-urilor, generând astfel noi locuri de muncă”, a declarat parlamentarul democrat-liberal.

Potrivit acestuia, programele guvernamentale derulate în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) dispun în acest an de un buget de 116 milioane de lei. Bălan a ţinut să sublinieze că IMM-urile pot accesa finanțare prin opt programe. Cei mai mulţi bani, a spus parlamentarul democrat liberal, vor fi direcţionaţi către programul „Mihail Kogălniceanu”. Aceasta este destinat pentru 28.000 de beneficiari şi are un buget de 70 de milioane de lei. Alte 10 milioane de lei, fonduri nerambursabile, sunt puse de Guvern la dispoziţia tinerilor antreprenori în cadrul programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale.

În plus, a arătat Bălan, Guvernul a lansat miercuri un nou program pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului pentru care a fost alocat un buget de un milion de euro. ”Mai multe programe vor fi lansate în luna aprilie. Peste trei săptămâni urmează să fie lansat programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă. Prin acest program, 88 de beneficiari vor putea obţine o finanţare de şapte milioane de lei. Femeile care activează în sectorul IMM-urilor pot participa de pe 22 aprilie la programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale, suma alocată pentru cursuri fiind de 500.000 de lei. Tot în aprilie va fi demarat şi programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea incubatoarelor tehnologice şi de afaceri, pentru care sunt alocaţi 6,15 milioane de lei”, a mai explicat deputatul Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de