Un nou curs de initiere pentru pasionatii de fotografie, la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul de Istorie din Suceava va găzdui în perioada 22 aprilie – 24 iunie 2012 al treilea Curs de Initiere Hobby Photography – o Calatorie fotografica pentru pasionatii de Fotografie din Suceava, susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa, informează acesta într-un comunicat de presă

Potrivit aceleiaşi surse, Asociația FotoIași doreşte să organizeze la Suceava un nou Concept de Curs de Inițiere în Fotografie, HOBBY PHOTOGRAPHY – curs care se adresează pasionaților de fotografie. În cele opt săptămâni cât durează noul curs (42 de ore) participanții vor fi familiarizați cu tot ceea ce trebuie să știe pentru a realiza fotografii corecte din punct de vedere tehnic și compozițional. “Aparatul de fotografiat nu va mai fi o mașinărie necunoscută, programele de editare le vom pune în slujba creativităţii noastre, evenimentele din viața noastră vor căpăta un nou sens fotografic, excursiile și concediile vor prinde culoare. Nu vom deveni artiști (mai este cale lungă până acolo), dar prietenii ne vor respecta pentru fotografiile reușite pe care le vom face”, se arată în document.

În comunicat se mai precizează că acest curs susținut de către Artistul Fotograf Ozolin Dușa (www.fotodusa.ro) se va desfăşura în ziua de duminică (partea teoretică la Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare nr. 33 Suceava, iar partea practică în locații din municipiu), după următorul program:

Modulul I

Duminică 22 aprilie 2012, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Oamenii în Fotografie – situații, caractere, stări. Studiu de caz (expunere de fotografii), analiză pe imaginile aduse de participanții la curs.

Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute. Rolul luminii în realizarea imaginilor reușite.

Modulul II

Duminică 29 aprilie 2011, ora 08.30 – Locurile în Fotografie – sesiune foto într-o locație stabilită anterior de comun acord. Elemente de compoziție – trucuri de fotografiere.

Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute. Elemente de compoziție – trucuri de fotografiere.

Modulul III

Duminică 6 mai 2011, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Oameni și locuri – contexte, situații, stări. Despre Fotografia de călătorie (Travel). Studiu de caz, analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs.

Triunghiul Diafragmă – Timp de expunere – Sensibilitate ISO, factorul determinant în realizarea unor imagini reușite.

Modulul IV

Duminică 13 mai 2012, ora 08.30 – Sesiune foto – locaţia se va stabili de comun acord. Aplicarea noţiunilor învăţate la întâlnirile anterioare.

Modulul V

Duminică 20 mai, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Editare primară – Pregătirea imaginilor pentru postarea pe internet, pentru print.

Genurile fotografice – organizare de portofoliu.

Fotografia de nuntă. Studiu de caz.

Discuţii asupra imaginilor realizate în excursia anterioară.

Modulul VI

Duminică 27 mai 2012, ora 09.00 – Fotografia de Arhitectură. Reportajul ca Document – sesiune foto la Muzeul Satului şi Cetatea de Scaun a Sucevei.

Modulul VII

Duminică 3 iunie, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Macrofotografia, Natură, Flori. Studii de caz, aplicații.

Balansul de alb, Expunerea în fotografie, Focalizarea, Programe de fotografiere.
Discutarea imaginilor pentru expoziția de final de Curs.

Modulul VIII

Duminică 17 iunie 2012, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Eseul fotografic, Fotografia de spectacol, Fotografia de produs. Atelier practic.

Încheiere – Deschidere. Căi de urmat după finalizarea Cursului.

Duminică 24 iunie 2012, ora 13.00 – Muzeul de Istorie: Vernisaj expoziție de final de Curs.

Număr de locuri: 15

Prețul cursului: 450 lei

“Se acordă următoarele reduceri: 150 lei pentru persoane din aceeași familie (pentru 2 locuri achitate). 50 lei pentru elevi şi studenţi”, transmit organizatorii cursurilor.

Înscrieri se pot face pe adresa de e-mail: fotodusa@gmail.com, iar relaţii se pot obţine chiar de la artistul fotograf Ozolin Duşa, la numărul de telefon: 0722/895.304