Porti deschise la IJJ Suceava, la implinirea a 162 de ani de Jandarmerie in Romania (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava şi-a deschis vineri porţile pentru toţi cei care au dorit să treacă pragul unităţilor de jandarmi existente pe raza judeţului Suceava. Acest lucru s-a datorat împlinirii a 162 de ani de existenţă a acestei arme în România.

Este adevărat că sărbătorirea evenimentului a avut loc cu patru zile mai devreme faţă de data oficială a manifestării, cea de 3 aprilie, dar niciunul dintre vizitatori nu s-a arătat supărat de acest lucru, iar numărul acestora a fost destul de mare. Astfel, grupuri de elevi din instituţii de învăţământ sucevene au vizitat cele două sedii ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi au văzut unde şi cum muncesc jandarmii.

Spectacolul pus la cale de gazde şi gustat pe deplin de elevi de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” Suceava din municipiul reşedinţă de judeţ s-a desfăşurat însă la sediul 2 al IJJ Suceava, cel de la Mihoveni.

Centurile negre din jandarmeria suceveană s-au luptat sub ochii publicului, pe rând, cu câte 1, 2 şi până la 4 atacatori, tehnicile de autoapărare din karate şi „Aikido”, practicate de mulţi ani, dovedindu-se eficiente în anihilarea adversarului. S-a căzut pe bune, direct pe beton, iar cireaşa de pe tort a reprezentat-o spargerile cu pumnul, piciorul sau capul a mai multor plăci de BCA aflate în flăcări.

Nimeni nu poate spune cu siguranţă câţi dintre vizitatorii de vineri şi-au propus să urmeze meseria de jandarm, dar cu siguranţă această armă merită ca în data de 3 aprilie să i se spună „La mulţi ani!”


Intră acum și în grupul de