Balan: „Locul pe care Romania il ocupa in topul Bloomberg privind mediul de afaceri confirma corectitudinea masurilor luate de Guvern in ultimii ani”


Intră acum și în grupul de

„Măsurile economice coerente luate de Guvernul României în ultimii ani au reuşit să impună România ca fiind o ţară care are un mediu propice dezvoltării afacerilor”, a declarat vineri deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan.

Parlamentarul democrat-liberal a explicat că potrivit unui top realizat de Bloomberg cu privire la mediul de afaceri, România ocupă locul 32 din 160 de economii naţionale, cel mai important avantaj al pieţei româneşti fiind costul redus al forţei de muncă. Bălan a arătat că topul Bloomberg a fost realizat luându-se în considerare mai multe criterii, respectiv gradul de integrare economică, costul înfiinţării unei afaceri, costul forţei de muncă şi materiilor prime, costul transportului de mărfuri şi bunuri şi indicele bazei locale de consumatori. „România are, în ciuda contextului economic mondial dificil, un mediu de afaceri sănătos şi se situează din acest punct de vedere, în topul Bloomberg, mai sus decât Cehia, Noua Zeelandă, Israel, Turcia sau Bulgaria”, a precizat deputatul PDL de Suceava.

El a subliniat că în programul de guvernare al Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, şi susţinut de PDL, există un pachet de măsuri pentru stimularea activităţii economice, „printre acestea regăsindu-se decizii care pot îmbunătăţi în continuare mediul de afaceri”. Ioan Bălan a spus că printre aceste măsuri se numără asigurarea unui sistem fiscal predictibil şi stabil prin revizuirea sistemului fiscal, cu asistenţa tehnică a Fondului Monetar Internaţional, combaterea evaziunii fiscale şi dezvoltarea infrastructurii. „Locul pe care România îl ocupă în topul Bloomberg privind mediul de afaceri confirmă corectitudinea măsurilor luate de Guvern în ultimii ani. România a primit cele mai bune scoruri la gradul de integrare economică care include criterii precum corelarea faţă de economia globală, concentrarea pieţei sau riscul de ţară”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de