Doua incendii violente, stinse de pompierii suceveni, pe parcursul zilei de sambata


Intră acum și în grupul de

Două incendii violente au dat bătăi de cap pompierilor militari aparţinând ISU Suceava pe parcursul zilei de sâmbătă după ce flăcările au cuprins o hală dezafectată a unei societăţi din Fălticeni şi o gospodărie particulară din comuna Voitinel.

Conform datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, prima solicitare a venit la Detaşamentul de pompieri Fălticeni care a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la „secţia lăzi” a unei societăţi comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, din localitate.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei hale dezafectate, existând pericolul de propagare la un depozit de produse finite cercetările stabilind că incendiul a izbucnit în urma lucrărilor de dezafectare a halei pentru recuperarea elementelor din fier din structura plafonului construcţiei, utilizându-se un dispozitiv de tăiere/sudură fără respectarea normelor în vigoare.

Din fericire, pompierii au lichidat flăcările fără a se înregistra victime omeneşti şi înainte ca incendiul să se propage la depozitul de produse finite.

La cel de-al doilea incident, Garda de intervenţie Vicovu de Sus şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gălăneşti, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui bărbat din comuna Voitinel, judeţul Suceava.

La sosirea echipajelor, ardeau violent casa şi bucătăria de vară, existând pericolul de propagare la două gospodării învecinate. După aproep de trei ore de luptă cu flăcările pompierii au reuşit să stingă focul fără ca acesta să se extindă.

Din primele cercetări, a rezultat că flăcările au izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unui cablu electric defect.


Intră acum și în grupul de