Flutur vrea banii inapoi de la regiile nationale care exploateaza resursele naturale ale judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului Judetean Suceava, şi lider jdueţean al partidului de guvernamânt a declarat, sâmbătă, că o parte din redevenţele obţinute prin exploatarea resurselor ar trebui să rămână la localităţi care, în acest fel, ar putea astfel să obţină fonduri pentru dezvoltare şi să nu mai aştepte fonduri de la Bucureşti.

Gheorghe Flutur a spus în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Suceava că judeţul Suceava are resurse uriaşe, iar fondurile obţinute din exploatarea acestora ajung la bugetul central, la o serie de regii nationale.

El a arătat că în judeţ sunt mari resurse de lemn, apă minerală, sare, minereu de cupru dar şi de ciuperci sau fructe de pădure şi consideră că o parte din redevenţele încasate de stat pentru exploatarea resurselor ar trebui să rămână la localităţi.

Flutur a exemplificat cu situaţia judeţului Suceava care are păduri pe 53 % din suprafaţă, iar fondurile obţinute prin exploatare sunt în mare parte ale Regiei Naţionale a Pădurilor, în timp ce, în Călăraşi, 90 % din terenuri sunt agricole ce aparţin persoanelor private care încasează banii.

„Ce vină are Bucovina că are 53 % păduri care sunt ale unei regii naţionale. Banii merg acolo în loc să rămână la oameni”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a mai spus că administraţiile locale sunt 90 la sută dependente de fondurile de la bugetul de stat, iar dacă o parte din redevenţele pentru exploatarea resurselor ar fi date localităţilor, acestea s-ar putea dezvolta fără să mai aştepte fonduri de la Guvern.

Demersul politico-administrativ al liderului PDL a fost făcut in timp ce directorul general al Regiei Nationale a Pădurii, Valerian Solovastru, se afla in sala unde avea loc şedinţa CJC al PDL.


Intră acum și în grupul de