Elevii de la Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni au celebrat in avans „Ziua Jandarmeriei”


Intră acum și în grupul de

Premergător sărbătoririi a 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române în data de 3 aprilie 1850, cadre şi elevi jandarmi din Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni au participat la competiţia intitulată „Cupa Jandarmeriei”, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei din Fălticeni.

Potrivit acesteia, disciplinele sportive vizate au fost proba de tir (pistol mitralieră) – pentru cadrele militare, proba de armă AIR SOFT, volei şi concurs de patrule – pentru elevii jandarmi.

Elevii Batalionului 1, seria 2010-2012, care desfăşoară cursuri în această perioadă au participat la proba de armă AIR Soft miercuri, 28 martie 2012, iar cadrele militare au participat joi, 29 martie, la o şedinţă de tragere cu pistolul mitralieră.

„Concursul de volei se desfăşoară în perioada 26 martie – 2 aprilie, la reşedinţa şcolii, între echipe de câte şase jucători, din care minim o fată şi o rezervă.

Joi, 29 martie a avut loc concursul de patrule, unde elevii au avut ocazia să îşi verifice şi perfecţioneze pregătirea de specialitate. 17 grupe formate din câte şase elevi au parcurs în marş un traseu de aproximativ 3-4 ore în zona Şoldăneşti – Antileşti, fiind obligaţi să treacă prin puncte de control pentru primirea vizei, descoperirea direcţiei de deplasare în funcţie de coordonatele comunicate folosind harta şi busola. Este pentru prima oară când se organizează şi se desfăşoară acest concurs care se doreşte a deveni un obicei pentru petrecerea organizată a timpului liber”, se arată în document.

„Câştigătorii competiţiei vor fi premiaţi marţi, 3 aprilie în cadrul ceremoniei prilejuite de sărbătorirea a 162 de ani de existenţă ai Jandarmeriei. În aceeaşi zi, începând cu ora 09.30, porţile şcolii noastre sunt deschise publicului. Elevii şi cei interesaţi vor avea posibilitatea să vizioneze materiale de prezentare a şcolii şi Jandarmeriei Române, precum şi tehnica şi armamentul specific, iar de la ora 10.00 se va desfăşura un exerciţiu demonstrativ realizat de elevii anului II, coordonaţi de instructori militari”, a precizat Irina Airinei în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de