De ziua Jandarmeriei, distinctii si inaintari in grad pentru cadrele sucevene


Intră acum și în grupul de

Jandarmeria Română a sărbătorit, marţi, 3 aprilie, 162 de ani de când a fost semnată „Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele acestei arme.

Potrivit Biroului de informare publică din cadrul IJJ Suceava, cu această ocazie, jandarmii suceveni au organizat la sediul inspectoratului un simpozion cu tema „Jandarmeria suceveană – trecut şi prezent”, desfăşurat cu participarea profesorilor universitari Mihai Iacobescu şi Mihai Lazăr, din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava.

Tot marţi, a fost conferită distincţia de serviciu pentru modul exemplar în care reprezintă Jandarmeria Română în misiunea NATO Training Mission Afganistan, mr. Gabriel Ignia Gabriel, comandantul Detaşamentului de Jandarmi aflat în misiune în Afganistan, distincţia de serviciu pentru modul de îndeplinire a misiunilor încredinţate pentru un ofiţer şi doi subofiţeri şi mulţumiri pentru modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu la doi ofiţeri şi opt subofiţeri.

Prin decret al preşedintelui României, a fost conferită medalia “Bărbăţie şi Credinţă” cl. III, cu însemne pentru militari, pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor plt.maj. Viorel Preda participant la 7 misiuni internaţionale de menţinere a păcii în provincia Kosovo şi plt.adj. Ciprian Teleagă, şeful Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Vicovu de Sus.

În plus prin ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, doi ofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirarării stagiului minim în grad, de la căpitan la gradul de maior, fiind vorba de Gheorghiţă Dascălu şi Bogdan Cornaci.


Intră acum și în grupul de