Expozitia documentara „Miniaturi bucovinene – Camasa de sarbatoare” va fi vernisata la Palatul Administrativ din Suceava


Intră acum și în grupul de

Galeria “Bucovina” din incinta Palatului Administrativ Suceava va găzdui miercuri, începând cu orele 11.00, vernisajul expoziţiei documentare “Miniaturi bucovinene – Cămaşa de sărbătoare”, semnată de artistul fotograf Victor T. Rusu.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de consultantul artistic al Centrului Cultural Bucovina, Carmen Veronica Steiciuc, expoziția cuprinde 120 de lucrări, care reproduc motive tradiţionale de pe cămaşa de sărbătoare bucovineană. Proiectul este realizat în colaborare cu Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului şi Muzeul Oului din Vama – colecţia Cătălina Orşivschi.

“La vernisaj vor oferi explicaţii de specialitate scriitorul Ion Drăguşanul şi etnograf Vera Romaniuc – directorul Muzeului Obiceiurilor Populare din Gura Humorului.

Evenimentul se înscrie în proiectul “Paştele în Bucovina”, iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava”, mai precizează Carmen Veronica Steiciuc în documentul citat.

Expoziţia se bucură de Înaltul Patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) şi este organizată de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina și Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.


Intră acum și în grupul de