Acasă Actualitate Groaza in miezul noptii, dupa ce un autocar plin cu suceveni ce...

Groaza in miezul noptii, dupa ce un autocar plin cu suceveni ce plecau la munca in Germania a fost inghitit de flacari, in Pasul Tihuta


Intră acum și în grupul de

Un autocar în care se aflau 84 de suceveni care plecau la muncă în Germania a fost înghiţit de flăcări la miezul nopţii dintre marţi şi miercuri pe când acesta traversa Pasul Tihuţa.

Spaima a pus stăpânire pe ocupanţii celor două compartimente ale autocarului cu etaj, în momentul în care un fum înecăcios a început să inunde mijlocul de transport.



Potrivit călătorilor, flăcările au înghiţit extrem de repede autocarul, fiecare pasager fugind din calea lor doar cu hainele care le avea pe el. Pentru stingerea focului a fost solicitată intervenţia pompierilor de la Detaşamentul din Bistriţa Năsăud, acesta fiind situat mai aproape de locul incidentului.

„La sosirea militarilor cu cele două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, mijlocul de transport ardea în totalitate, iar flăcările înalte de câţiva metrii, alimentate de combustibilul din rezervorul autocarului şi a bagajelor existente în interior, ameninţau să extindă incendiul şi la fondul forestier aflat în imediata apropiere”, ne-a declarat plt. Marius Rusu, purtător de cuvânt al ISU Bistriţa.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, dar cei mai mulţi dintre călători au rămas doar cu ce erau îmbrăcaţi în acel moment deoarece focul a înghiţit bagajele şi actele acestora fiind nevoiţi să se întoarcă din drum.

„Cercetările efectuate la faţa locului au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit apărut la instalaţia electrică din compartimentul motor”, ne-a mai declarat plt. Marius Rusu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version