Prefectul de Suceava si presedintele Tribunalului Suceava au inceput procedura de infiintare a birourilor electorale din judet


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a invitat miercuri, preşedintele Tribunalului Suceava, Doru Bunduc, şi reprezentanţii din partea fiecărui partid politic parlamentar în vederea întocmirii Listei cu jurişti care participă la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie şi a locţiitorilor acestora.

La această întâlnire au lipsit reprezentanţii PC şi UDMR, iar reprezentantul PDL a depus o listă cu şase jurişti care nu fuseseră înscrişi în lista iniţială.

Lista magistraţilor care participă la tragerea la sorţi a fost întocmită de preşedintele Tribunalului, iar cea a juriştilor, de prefect, împreună cu preşedintele tribunalului şi cu câte un reprezentant din partea fiecărui partid politic parlamentar.

Totodată, prefectul Judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a întocmit, la propunerea primarilor, Lista cu alte persoane care se bucură de prestigiu în faţa locuitorilor, care nu fac parte din nici un partid politic şi au cel puţin studii medii, pentru fi desemnaţi, prin tragere la sorţi, ca preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale de circumscripţie municipale, orăşeneşti şi comunale.

Cele două liste au fost înaintate Preşedintelui Tribunalului Suceava, care va proceda la desemnarea prin tragere la sorţi, joi, începând cu ora 12, la sala 232 din Palatul de Justiţie.

În judeţul Suceava se va înfiinţa Biroul electoral judeţean Suceava şi birouri electorale de circumscripţie în cele 114 unităţi administrativ teritoriale.

Birourile electorale de circumscripţie sunt formate din preşedinte, un locţiitor al acestuia şi din reprezentanţi ai partidelor politice, ai alianţelor politice şi ai alianţelor electorale care participă la alegeri în circumscripţiile electorale respective.


Intră acum și în grupul de