„Ziua Mondiala a Sanatatii” va fi serbata, sambata, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Sub deviza “O vedere sănătoasă adaugă calitate vieții și viață anilor!”, Clinica Oftalmologică Novaoptic invită sucevenii sâmbătă, 7 aprilie 2012, în intervalul orar 10.00–15.00, la Galleria Mall Suceava, pentru a marca împreună “Ziua Mondială a Sănătăţii”, informează într-un comunicat de presă, Daniela Guliciuc, asistent manager în cadrul Clinicii Oftalmologice NOVAOPTIC din Suceava.

“În fiecare an, sărbătorim << Ziua Mondială a Sănătăţii >> în data de 7 aprilie, eveniment care marchează înființarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în 1948. Ziua Mondială a Sănătăţii oferă oportunitatea de a începe o acţiune colectivă pentru a proteja sănătatea oamenilor şi starea lor de bine. Este o șansă de a ne implica în găsirea de soluţii de care să beneficiem noi toți. Organizația Mondială a Sănătății a adoptat pentru anul 2012 subiectul << ÎMBĂTRÂNIREA şi SĂNĂTATEA >> , cu tema << O stare de sănătate bună adaugă viață anilor >> . Această tematică accentuează felul în care o sănătate bună în decursul vieții ajută persoanele în vârstă, femei și bărbați, să ducă o viaţă deplină şi productivă şi să aducă o contribuție activă pentru familiile şi comunităţile în care trăiesc.

Experiența îmbătrânirii în secolul XXI diferă mult de ceea ce era în secolul trecut. Va trebui să reinventăm îmbătrânirea. Vă invităm să reflectați la tipul de societate pe care dorim să-l creăm, de a contura politicile și măsurile pe care trebuie să le utilizăm pentru o bătrânețe frumoasă și de a acționa punând sănătatea în centrul preocupărilor”, se arată în document.

Îmbătrânirea priveşte pe fiecare dintre noi – tânăr, bătrân, bărbat sau femeie, bogat sau sărac – indiferent unde trăim. “Este timpul să te implici. Suntem alături de tine!”, transmite reprezentanta NOVAOPTIC.

Potrivit unor statistici elaborate cu ocazia “Zilei Mondiale a Sănătății”:

• Numărul persoanelor cu vâsta peste 60 de ani s-a dublat, începând cu anul 1980.

• Numărul persoanelor cu vârsta de 80 de ani va crește de 4 ori, până la 395
milioane, o estimare pentru perioada prezentă și până în 2050.

• În următorii 5 ani, numărul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani va depăși numărul copiilor mai mici de 5 ani.

• Majoritatea vârstnicilor trăiesc în țări cu venituri mici și medii. Până în anul 2050, acest număr va crește până la 80%.

“În clinica NOVAOPTIC sunt tratate anual câteva mii de pacienți cu vârsta peste 60 de ani. Principalele afecțiuni oculare la această categorie de vârstă sunt: cataracta, degenerescența maculară legată de vârstă, retinopatia diabetică, glaucomul, trombozele venoase retiniene, neuropatia optică ischemică.

Aceste afecțiuni sunt permanent în atenția specialiștilor Clinicii NOVAOPTIC.
În această clinică realizăm intervenții chirurgicale perfomente pentru cataractă și glaucom, investigații complexe pentru diagnosticul precoce și tratamentul actual al degenerescenței maculare legată de vârstă și retinopatiei diabetice. În Departamentul << Ochiul Diabetic >> , medicii Clinicii efectuează tomografia în coerență optică a retinei (OCT), fotografierea leziunilor de fund de ochi, ecografie oculară și tratamentul LASER al retinopatiei diabetice”, precizează în comunicatul de presă, Daniela Guliciuc.


Intră acum și în grupul de