Vizita de documentare, intreprinsa de studentii suceveni si straini in Bucovina. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Săptămâna trecută s-a derulat excursia studenţească „Destinaţia Bucovina – în căutarea excelenţei în turism”. Studenţi la turism din trei ţări, Germania, România şi Italia, au lucrat împreună în analiza principalelor tipuri de turism practicate din zona noastră: turism religios şi cultural, turism activ şi în natură, turism de sănătate, informează într-un comunicat de presă, conf. univ. Carmen Chasovschi, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava.

„Acţiunea a fost organizată la iniţiativa comună a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, USV şi a Baltic College din Germania. Pe parcursul a cinci zile studenţii au fost turişti în Bucovina şi au încercat să analizeze produsele turistice ale zonei din perspectiva consumatorilor de servicii turistice.

Rezultatele cercetării au fost prezentate în data de 30 martie 2012 în cadrul unui simpozionului internaţional, prilej cu care studenţii au susţinut prezentări, au participat la dezbateri, au descris aspectele pozitive şi negative întâlnite şi au elaborat propuneri de dezvoltare viitoare. Concluzia a fost că, în ciuda faptului că Bucovina se remarcă prin resurse turistice şi potenţial deosebit, trebuie gândite şi asumate o viziune şi acţiuni unitare pentru dezvoltarea turistică a zonei, care să conducă la păstrarea avantajelor competitive ale Bucovinei: peisaj cultural autentic şi spaţiu natural remarcabile, ambele fiind afectate de intervenţii recente care contravin imaginii promovate în ultima vreme, care ameninţă pe termen lung însăşi produsul turistic”, se arată în document.

„Diferenţele de percepţie, date de spaţii culturale diferite, au fost o lecţie despre modul în care turiştii care vin din pieţe sursă diferite, percep produsul turistic în mod diferit. Julia, studentă la Baltic College, a declarat: << experienţa a fost minunată, mi-aş dori să revin pentru a petrece mai mult timp în natură, într-o drumeţie în munţi. Bucovina este o zonă deosebit de frumoasă, afectată din păcate pe alocuri de construcţii care strică peisajul tradiţional rural >> , iar Andreea, studentă în Braşov a spus << mi s-a părut nemaipomenit, peisajele sunt extraordinar de frumoase >> . Experienţa tuturor a fost pozitivă, studenţii dorind să revină în Bucovina în viitor ca turişti”, a precizat Carmen Chasovschi.


Intră acum și în grupul de