Prin PNDR vor fi modernizate 180 de kilometri de drumuri afectate de inundatii in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

180 de kilometri de drumuri afectate de inundaţii în judeţul Suceava vor fi modernizate cu fonduri europene alocate prin PNDR, fiecare localitate urmând să beneficieze de fonduri de aproximativ un milion de euro pentru lucrări, după ce vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a participat la Suceava la semnarea contractelor de finanţare, printr-o submăsură a PDNR.

Fuia a spus că submăsura pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii ce a fost inclusă în măsura 3.2.2. din PNDR a fost inclusă ca urmare a intervenţiilor făcute de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, mai ales că judeţul Suceava a fost cel mai afectat de inundaţii. „Fără intervenţia lui Gheorghe Flutur, această măsură nu era în PNDR”, a spus Fuia.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că a avut susţinerea Guvernului pentru această măsură de finanţare a infrastructurii din mediul rural ce a fost afectată de inundaţii, dar că şi Comisia Europeană a înţeles necesitatea alocării de fonduri în această direcţie. El a arătat că Suceava s-a confruntat cu „un tăvălug de inundaţii” şi că mai sunt încă zone unde se trece apa prin vad sau pe poduri improvizate.

La Suceava s-au semnat, vineri, şi contracte pentru modernizarea a aproximativ 22 de kilometri în comunele Dorneşti, Bosanci şi Vicovu de Jos pe măsura 1.2.5 de modernizare de drumuri agricole şi forestiere.


Intră acum și în grupul de