Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia: „Bucovina e capitala BIO a tarii” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Bucovina este „capitala produselor tradiţionale şi bio”, a afirmat, vineri, la Suceava, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, care a anunţat că doreşte ca produsele din zona Bucovinei să fie prezentate la Târgul de produse bio, din februarie 2013, de la Nurenberg, unde România este coorganizator. „Suceava va trebui să fie la loc de frunte la acest târg”, a spus Fuia, care a menţionat că este păcat ca produsele tradiţionale şi bio din Bucovina să nu fie promovate la nivel mondial.

El a mai declarat în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu cu specialişti în agricultură şi primari din judeţul Suceava că aşa cum în Suceava preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a promovat proiectul „Produs în Bucovina”, el a iniţiat un proiect „Produs în Bărăgan” şi şi-a exprimat speranţa că şi alte zone geografice ale ţării vor promova branduri locale care sunt un element de marketing important.

Ministrul Agriculturii a mai ţinut să precizeze că produsele bio nu mai sunt produse de nişă, pentru consumatori care sunt bogaţi, ci sunt produse de consum în masă.


Intră acum și în grupul de