Cel mai nou centru APIA din judet functioneaza incepand de vineri, la Vatra Dornei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cea mai nouă agenţie din teritoriu, sub coordonarea APIA a judeţului Suceava, şi-a intrat în pâine pe parcursul zilei de vineri. Este vorba despre Agenţia de Plăţi pentru Agricultură Vatra Dornei, un centru ridicat de la zero pentru a veni în sprijinul fermierilor şi agricultorilor din Bazinul Dornelor.

Tăierea panglicii inaugurale a avut loc chiar în prezenţa ministrului agriculturii Stelian Fuia, venit într-un tur de forţă la finele săptămânii prin judeţul Suceava, şi a şefului administraţiei publice locale judeţene, Gheorghe Flutur.

Conform datelor pe care le deţinem, ridicarea filialei Vatra Dornei a APIA Suceava a necesitat alocarea sumei de aproximativ 200 de mii de euro fiind realizată o clădire modernă în care îşi vor derula activitatea şapte angajaţi ce vor fi nevoiţi să asigure serviciile necesare pentru aproximativ 7.000 de fermieri şi agricultori arondaţi centrului.

“Este adevărat că pentru cei aproximativ 7000 de fermieri arondaţi acestui centru lucrează doar şapte angajaţi ceea ce aduce o încărcătură enormă şi o responsabilitate uriaşă pe umerii fiecăruia dintre ei. Deocamdată aceasta este situaţia şi nu avem ce face dar trebuie să recunoaştem şi faptul că judeţul Suceava este cunoscut ca fiind unul cu cel mai mare volum de muncă atunci când e vorba de alocarea de subvenţii pentru crescătorii de animale şi agricultori pentru că sunt foarte mulţi fermieri pe suprafeţe mici” a declarat după deschidere preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Centrul de la Vatra Dornei este a doilea din judeţul Suceava deschis în teritoriu după agenţia inaugurată la Câmpulung Moldovenesc iar potrivit conducerii CJ Suceava, administraţia judeţeană intenţionează deschiderea a altor două astfel de puncte, un centru la Gura Humorului iar celălalt la Botoşana.


Intră acum și în grupul de