Zeci de copii talentati au participat la etapa judeteana a „Mestesugurilor Artistice Traditionale”, desfasurata la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Etapa judeţeană a „Olimpiadei Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale”, găzduită sâmbătă de Iulius Mall Suceava, s-a bucurat şi în acest an de o participare numeroasă, adunând laolaltă zeci de copii talentaţi, elevi proveniţi de la şcoli aflate în judeţul Suceava (Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung, Vatra Dornei).

În competiţie au intrat peste 100 de copii care au încercat să arate că sunt cei mai buni, demonstrându-şi talentul şi priceperea la una dintre următoarele secţiuni ale concursului – olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe, măşti, cojoace, curelărit, sculptură lemn, prelucrarea sau decorarea metalelor, osului sau cornului, confecţionarea de instrumente muzicale, icoane şi pictură pe sticlă sau lemn, încondeierea ouălor şi împletituri din fibre.

Concursul susţinut la etajul complexului comercial s-a bucurat şi de o jurizare pe măsură, prin – Violeta Enea, şef secţie Etnografie în cadrul Muzeului Bucovinei, Petronela Rusu, profesor de pictură la Palatul Copiilor din Suceava, Camelia Rusu Sadovei, profesor de pictură la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Geanina Chilimon, profesor de pictură la Şcoala Nr.4 din Suceava, alături de vicepreşedintele – Victor Şutac, director al Palatului Copiilor din Suceava şi preşedintele juriului – Tatiana Vântur, inspector şcolar. Aceştia au avut sarcina de a alege locurile I, II, III, menţiunile, dar şi cele mai importante distincţii ale participanţilor care au primit titlul de Laureat.

Potrivit Tatianei Vântur, trei dintre aceştia din urmă vor avea posibilitatea să participe la viitoarea etapă a concursului – Faza Naţională a „Olimpiadei Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale” care va avea loc la Sibiu, în luna august a acestui an.

Menţionăm că în aceeaşi dimineaţă de sâmbătă, în jur de 300 de copii au participat la etapa judeţeană a „Festivalului cântecului şi dansului popular”, găzduită tot la etajul Iulius Mall Suceava. Evenimentul a fost de asemenea organizat în colaborare cu Palatul Copiilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, la festivalul-concurs participând toţi elevii talentaţi din municipiul şi judeţul nostru.


Intră acum și în grupul de