Grav accident de circulatie petrecut pe raza comunei Sadova, sambata seara


Intră acum și în grupul de

Un grav accident de circulaţie a fost înregistrat sâmbătă seara în jurul orelor 18:00, pe raza localităţii Sadova, judeţul Suceava, în care a fost implicat un autoturism marca BMW, înmatriculat în judeţul Bacău.

Potrivit informaţiilor obţinute de la IPJ Suceava accidentul a avut loc pe DN 17A când şoferul autovehiculului, un tânăr de 34 de ani din Câmpulun Moldovenesc, posesor al permisului de conducere din 2009, a apăsat prea mult pedala acceleraţiei iar din cauza vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a izbit de un parapet din beton cu o grosime de circa un metru.

Din declaraţiile martorilor impactul a fost atât de puternic încât maşina a fost aruncată în aer şi s-a răsturnat pe cupolă într-o râpă de aproape 9 metri adâncime după care a revenit pe roţi.

Imediat, ceilalţi participanţi la trafic au sunat la 112 chemând în ajutor Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc care a intervenit, cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

“Când pompierii au ajuns la locul accidentului, conducătorul auto era încarcerat în habitaclul autoturismului fiind în stare gravă iar o persoană de sex feminin de 47 de ani din comuna Iacobeni, pasageră în maşină a fost găsită înafara autevehiculului, conştientă. Imediat au fost luate măsurile specifice în cazul accidentelor rutiere, balizându-se zona, s-au scos bornele de la baterie şi s-au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile, concomitent cu descarcerarea şoferului, acordarea primului ajutor medical şi transportul acestuia la ambulanţă” ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

Conform biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, conducătorul auto nu folosea centura de siguranţă şi nu putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării în care se află dar i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de