Ninsoarea de Florii a doborat copaci si cabluri de internet si telefonie fixa in municipiul Suceava. Detalii aici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Avertizarea Cod Galben emisă de meteorologi la începutul weekend-ului ce tocmai s-a încheiat, a adus la Suceava o cantitate neaşteptată de zăpadă care a provocat blocaje în trafic, dar şi prăbuşirea copacilor încărcaţi cu zăpadă peste cablurile de internet şi telefonie fixă.

„Am avut probleme în municipiul Suceava din cauza acestei zăpezi foarte umede şi foarte grele. În cursul zilei de duminică, şapte copaci au fost doborâţi, fiind deja tăiaţi şi îndepărtaţi de pe carosabil sau de pe trotuar, iar de ieri până astăzi, un număr de alţi zece copaci au căzut, ori stau să cadă din cauza greutăţii zăpezii. De la primele ore ale dimineţii, angajaţii domeniului public, serviciului de salubrizare, alături de cei de la Legea 416 scutură aceşti copaci”, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Potrivit acestuia, în dimineaţa zilei de luni existau şi câteva cabluri căzute care au îngreunat traficul pe trotuar. „Au fost notificaţi cei care le au în proprietate să şi le ridice şi să şi le ancoreze la loc. Există un stâlp căzut şi în cartierul George Enescu, unul la Direcţia Domeniului Public, încidente în urma cărora s-a rămas fără internet şi fără telefon, însă lucrurile se remediază”, a precizat adjunctul primarului Ion Lungu.

El a arătat că în trafic au existat probleme generate şi din cauza faptului că foarte mulţi şoferi şi-au înlocuit deja cauciucurile de iarnă, cu cele de vară. „Una dintre problemele semnalate a fost pe strada Vasile Grecu, la urcarea din Şcheia, locaţie în care tot timpul apar probleme. Aceea stradă nu aparţine municipiului Suceava, întrucât proprietarii locuinţelor şi a imobilelor care locuiesc pe partea dreaptă la urcare, plătesc taxe şi impozite la Primăria Şcheia, Primăriei Suceava aparţinându-i doar partea de coborât, până la podeţ.

Cu toate acestea am dat o mână de ajutor şi acolo, deoarece este vorba despre intrarea în municipiul Suceava. În rest, am avut cinci utilaje pregătite, iar după înteţirea zăpezii, am mai scos încă două utilaje cu împrăştiere manuală. Toţi angajaţii de la salubrizare în momentul de faţă curăţă trecerile de pietoni, staţiile de autobuz şi nu numai. A fost avertizare Cod Galben, dar nimeni nu se aştepta să ningă aşa de mult. În municipiul Suceava, am făcut faţă cu utilajele pe care le avem”, a explicat Lucian Harşovschi.


Intră acum și în grupul de