Sucevenii vor primi si anul acesta Lumina Invierii de la Sfantul Mormant (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru al patrulea an consecutiv de Pasti, credincioşii suceveni se vor bucura de Lumina Sfântă a Învierii de la Ierusalim.

Potrivit gandul.info, Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce cu un avion special, sâmbătă seara, lumina sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

“Ca în fiecare an, pentru a spori bucuria clerului şi credincioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 14 aprilie 2012, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, delegaţia Patriarhiei Române condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special”, informează Patriarhia Română.

De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, avionul special va duce lumina sfântă la Suceava, Cluj-Napoca, Satu-Mare şi pentru clerul şi credincioşii din nordul ţării.

Reprezentanţii eparhiilor Patriarhiei Române din nordul ţării sunt aşteptaţi la aeroporturile din Suceava (în jurul orei 19.30), Cluj-Napoca (în jurul orei 20.30) şi Satu-Mare (în jurul orei 21.30), informează gandul.info.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în seara de 14 aprile, la ora 21.00, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă, ca de obicei, la biserica “Sfânta Înviere” din municipiul Suceava, urmând să fie împărţită apoi credincioşilor la slujbele care vor fi organizate în toate bisericile ortodoxe din judeţ, inclusiv în biserica din Salina Cacica.

Amintim că Lumina Învierii de la Ierusalim a fost adusă pentru prima dată la Suceava în 2009, cu o aeronavă privată, pe Aeroportul din “Ştefan cel Mare” de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec.

În urmă cu patru ani, Lumina Sfântă de la Sfântul Mormânt a fost adusă cu “Lampa lui David”, un felinar special pentru transportul luminii de la Ierusalim. La Aeroportul din Suceava un sobor de preoţi a oficiat o scurtă slujbă după care stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec a împărţit lumina sfântă reprezentanţilor episcopiilor din Constanţa, Iaşi, şi Maramureş care au venit pe aeroportul din Suceava, special pentru acel moment.

Flutur a declarat atunci că deplasarea la Mormântul Sfânt a fost emoţionantă precizând că a asistat la oficierea Sf Liturghii.

Urmariti imaginile video din 2009, cu aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim la Suceava:


Intră acum și în grupul de