Politistii de prevenire din cadrul IPJ Suceava desfasoara campania “Sarbatori Fericite – Sarbatori în Siguranta”

Comunicat de presă

“Apropierea sfintelor sărbători de Paşti constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, fiecare dintre noi îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu, în minivacanţe sau vizite la prieteni ori rude. Având în vedere riscul crescut de producere a unor fapte antisociale şi vulnerabilităţile identificate în anii precedenţi, poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Suceava vor desfăşura în această perioadă activităţi de informare şi responsabilizare a cetăţenilor în cadrul campaniei “Sărbători Fericite – Sărbători în Siguranţă”.

Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită şi fericită şi pentru a nu cădea victimă unor astfel de infracţiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

În cazul în care plecaţi de la domiciliu de Paşti, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

-rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa;

-spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile;

-închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;

-pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret;

-atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;

-obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.”