Urmariri in trafic si focuri de arma, marti dimineata, pentru prinderea a doi traficanti de tigari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au avut parte de o dimineaţă de marţi cu urmăriri în trafic şi focuri de armă pentru prinderea a doi traficanţi de ţigări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu, totul a început în jurul orelor 08:00, când poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi au efectuat semnalul regulamentar pentru a opri la control un autoturism marca Mercedes ML, suspect că transporta ţigări de contrabandă.

„Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră demarând în trombă spre localitatea Vicovu de Sus. Imediat, lucrătorii noştri au trecut la urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase, iar după aproximativ 2 km, s-a reuşit blocarea maşinii”, ne-a declarat Radu Lungu.

După ce s-a reuşit oprirea autovehiculului, din maşină au fugit doi bărbaţi, iar pentru reţinerea acestora organele de ordine au fost nevoite să execute 6 focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical.

„Primul a fost reţinut şoferul autoturismului, în vârstă de 26 ani, din localitatea Vicovu de Sus, ulterior fiind identificat şi al doilea suspect, un tânăr în vârstă de 22 de ani din aceeaşi localitate”, a mai adăugat Radu Lungu.

În urma verificării maşinii, au fost descoperite 12 colete ce conţineau 6.000 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi din Republica Moldova. Întreaga cantitate de ţigarete în valoare de peste 45.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Mercedes ML în valoare de aproximativ 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul SPF Rădăuţi în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de