Sarbatorile Pascale vor fi supravegheate, in judetul Suceava, de peste 120 de jandarmi


Intră acum și în grupul de

Atât premergător cât şi pe perioada Sărbătorilor Pascale, angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava se vor afla în mijlocul credincioşilor pentru asigurarea unui climat de siguranţă în rândul acestora.

Conform unui comunicat trimis pe adresa redacţiei NewsBucovina.ro, angajaţii IJJ Suceava vor asigura măsurile de ordine publică atât în timpul manifestărilor religioase din judeţ cât şi pe parcursul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de programul „Paştele în Bucovina” organizat de Consiliul Judeţean Suceava.

În Noaptea de Înviere, peste 120 de jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la un număr de 35 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Probota, Putna, Sihăstria Putnei, Voroneţ, Suceviţa, Humor şi Moldoviţa.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IJJ Suceava, activităţile jandarmilor vor viza în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale.

De asemenea, vor fi constituite echipe de intervenţie la sediul fiecărei structuri de jandarmi din judeţ, pregătite pentru a interveni prompt pentru luarea măsurilor legale în acest sens.


Intră acum și în grupul de