Scule de 100 de milioane de lei vechi, furate dintr-o rulota parcata pe o strada din municipiul Falticeni, judetul Suceava

Mai multe scule utilizate în construcţii în valoare de aproape 100 de milioane de lei vechi au dispărut pe parcursul weekend-ului dintr-o rulotă parcată pe strada 1 Mai din municipiul Fălticeni, judeţului Suceava.

Furtul acestora a fost sesizat chiar de posesorul lor, administratorul unei societăţi comerciale din localitate, în vârstă de 41 de ani, de abia luni dimineaţă.

Lucrătorii din cadrul Poliţiei Fălticeni au stabilit că patronul unităţii economice a contractat de circa trei săptămâni o lucrare la un imobil de pe strada 1 Mai, iar sâmbătă, în jurul orelor 17:00, când angajaţii au terminat programul de lucru, a depozitat sculele în rulota societăţii a încuiat-o şi a plecat.

Luni dimineaţă, când s-au întors la muncă angajaţii a găsit rulota cu un geam din plexic spart, iar din interior lipseau o drujbă electrică, 4 bormaşini electrice, un fierăstrău pendular, un rotopercutor pikamer, trei flexuri şi un abric electric manual, valoarea aproximativă a prejudiciului fiind de circa 10.000 lei.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.