Carnea de miel, mai scumpa ca anul trecut, in pietele sucevene. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

În prima zi de comercializare a mieilor pe piaţa suceveană, comparativ cu ultimii doi ani, vânzătorii suceveni au crescut preţul pe kilogram, de la 20 lei, la 25 lei.

În ciuda acestei scumpiri, cumpărătorii nu au întârziat să apară încă de la primele ore ale dimineţii, cea mai bună vânzare înregistrându-se în intervalul orar 07.00-10.00.

“Comercializez mieii crescuţi în gospodăria proprie, la Pătrăuţi. Am venit în Piaţa Agroalimentară din centrul Sucevei de la ora 05.00 dimineaţă, iar până la această oră (10.00 a.m.) am rămas singură, deoarece ceilalţi doi comercianţi şi-au vândut marfa ca pâinea caldă. Suntem deschişi la negocierea preţului, însă nu lăsăm mai mult de 2 lei/kg”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lăcrămioara T.

Potrivit acesteia, mielul nu se vinde decât întreg în pieţele sucevene, cei care doresc să cumpere o anumită parte, sau măruntaiele animalului pentru prepararea tradiţionalului drob, fiind nevoiţi să apeleze la hipermarketurile sucevene.

De asemenea, au existat şi foarte mulţi curioşi care au intrat în hala de miei, s-au mirat de preţul afişat de 25 lei/kg şi au făcut cale întoarsă, comentând ironic că vor mânca carne de miel la Paştele următor.

Precizăm că pentru un miel de 7 kg sucevenii vor scoate din buzunar suma de 175 lei, iar pentru unul de 10 kg vor fi nevoiţi să plătească 250 lei.


Intră acum și în grupul de