Flutur spera ca gradul de ocupare in Bucovina, de Paste, sa fie de 100% (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Sperăm ca până la sfârşitul săptămânii să avem grad de ocupare de sută la sută în Bucovina”, a declarat miercuri şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, precizând că în prezent, gradul de ocupare a structurilor turistice din judeţ pentru Sărbătorile de Paşte este de 80 la sută, cu rezervări de 95 la sută în zona Gura Humorului şi de 70 la sută în zona Putna.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că în această perioadă se efectuează lucrări de reparaţii la drumuri, atât la drumurile naţionale cât şi judeţene şi se refac marcajele rutiere. Preţurile pentru pachetele turistice din Bucovina sunt cuprinse între 350 de lei de persoană la pensiune de trei stele, reprezentând doar cazarea, şi 1.395 de lei la pensiune de trei stele cu demipensiune şi masă festivă, proprietarii oferind diverse modalităţi de petrecere a timpului.

Flutur a mai spus că în cadrul programului Paştele în Bucovina, aflat la a patra ediţie, se derulează programul “Drumul Ouălor Încondeiate”, pe patru rute care cuprind zonele etnografice ale judeţului, iar în fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă şi expoziţii cu vânzare, iar în parcul central al Sucevei se desfăşoară Târgul de Paşte.

În seara de 14 aprile, la ora 21.00, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă, ca de obicei, la biserica “Sfânta Înviere” din municipiul Suceava, urmând să fie împărţită apoi credincioşilor la slujbele care vor fi organizate în toate bisericile ortodoxe din judeţ, inclusiv în biserica din Salina Cacica.


Intră acum și în grupul de