Presa din Germania saluta evolutia economica a Romaniei. Deputatul Ioan Balan crede ca Romania a facut ce trebuie


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, care este şi secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a PDL, a declarat miercuri presei că semnele care vin dinspre Vestul Europei, cu privire la progresul economic pe care România il face, sunt tot mai bune.

El a explicat că respectarea acordurilor cu FMI a însemnat credibilizarea acţiunilor atat ale Guvernului Boc cat şi ale Guvernului Ungureanu şi că ultimele semnale vin dispre Germania, unde cotidianul Allgemeine Zeitung laudă stabilitatea monedei naţionale din România în contextul indicatorilor macroeconomici şi numeşte România drept cel mai credibil interlocutor pentru Germania din Europa centrală şi de est, bazându-se pe evoluţiile economice ale ţării dar şi pe seriozitatea şi responsabilitatea demonstrate de fostul şi actualul Guvern în gestionarea crizei economice.

„România şi-a respectat toate ţintele economice asumate prin acordul cu FMI. Credibilitatea nu se câştigă uşor dar se pierde imediat. Am câştigat respectul partenerilor internaţionali şi încrederea investitorilor. Nu e deloc puţin lucru. Am făcut plătind un mare preţ social şi politic. Dar ştim că am făcut ce trebuie”, a subliniat Ioan Bălan.

Deputatul sucevean consideră că tratarea Romaniei drept un interlocutor credibil şi stabil pentru Germania, aşa cum o spune reputatul cotidian german „înseamnă dovada clară că am făcut ceea ce trebuie în ultimele 3 săptămâni”.

„Este foarte important semnalul dat de prestigiosul cotidian german pentru că el nu este virusat de dezbaterile politice virulente de pe plan intern ci se bazează pe o analiză realistă şi detaşată a indicatorilor macroeconomici şi a politicilor trecute, prezente şi viitoare ale Guvernului. Tot mai multe semnale din partea observatorilor independenţi confirmă faptul că România a reuşit să devină o voce respectată pe plan economic datorită politicilor economice aplicate în ultimii 3 ani”, a conchis parlamentarul sucevean.


Intră acum și în grupul de