Societate comerciala, lasata fara aproape 100 de miliarde de lei vechi dupa un control al DJAOV Suceava


Intră acum și în grupul de

O societate comercială suceveană a rămas cu o pagubă de aproape 100 de miliarde de lei vechi, după ce inspectorii Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) i-au trecut pragul.

Potrivit unui comunicat de presă trimis pe adresa redacţiei NewsBucovina.ro, pe parcursul zilei de marţi, un echipaj mobil din cadrul Direcţiei a încheiat un control la o societate comercială care are ca obiect principal de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Concluziile trase în urma verificărilor efectuate au fost că timp de mai bine de doi ani de zile (noiembrie 2009 – decembrie 2011) unitatea economică a comercializat angro cantitatea de peste 460.000 de litri benzină în valoare şi aproape 1,5 milioane litri motorină fără a deţine atestatul de înregistrare necesar efectuării unor astfel de operaţiuni.

Conform aceluiaşi comunicat, „s-a constatat, de asemenea, achiziţionarea, deţinerea şi comercializarea ulterioară de către societate a cantităţii de 34.000 de litri motorină pentru care nu s-a putut face dovada provenienţei legale şi a introducerii în sistemul de accizare”.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, autoritatea vamală a sancţionat contravenţional societatea cu amendă în cuantum de 50.000 lei şi, ca sancţiune complementară, a dispus confiscarea sumei de aproape 9 milioane de lei rezultată din vânzarea ilegală a circa două tone de combustibil.


Intră acum și în grupul de