Flutur a plecat la Ierusalim sa aduca sucevenilor Lumina Sfanta a Invierii


Intră acum și în grupul de

Pentru al patrulea an consecutiv, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va aduce sucevenilor, de Paşte, Lumina Învierii de la Ierusalim. Şeful administraţiei judeţene face parte, ca mirean, din delegaţia Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române care va aduce Lumina de la Mormântul Sfânt.

Delegaţia, formată din şase persoane, condusă de Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a plecat vineri dimineaţa cu un avion spre Israel.

Lumina Sfântă va ajunge pe Aeroportul din Suceava sâmbătă seară, urmând ca aceasta să fie împărţită preoţilor din judeţ.

Lumina de la Sfântul Mormânt va fi preluată cu un felinar special, lampa lui Davy, iar la Aeroportul din Suceava un sobor de preoţi va oficia o scurtă slujbă, urmând ca apoi Lumina Sfântă să fie împărţită preoţilor din judeţ care o vor duce în parohiile lor, unde o vor oferi credincioşilor în cadrul slujbei de Înviere.

Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce cu un avion special, sâmbătă seara, lumina sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, a informat Patriarhia BOR într-un comunicat.

Lumina sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (ora 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă în 14 aprilie 2012, în jurul orei 18.30, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor.

De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, avionul special va duce lumina sfântă la Suceava, Cluj-Napoca, Satu-Mare şi pentru clerul şi credincioşii din nordul ţării.

Reprezentanţii eparhiilor Patriarhiei Române din nordul ţării sunt aşteptaţi la aeroporturile din Suceava (în jurul orei 19.30), Cluj-Napoca (în jurul orei 20.30) şi Satu-Mare (în jurul orei 21.30).


Intră acum și în grupul de