Strada Nicolae Balcescu se inchide pentru lucrari de infrastructura in zona centrala a orasului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Anunţată încă dinaintea Sărbătorilor Pascale, decizia de începere a lucrărilor la infrastructura rutieră din centrul municipiului reşedinţă de judeţ a fost luată în sfârşit. Potrivit conducerii administraţiei publice locale sucevene, dacă nu miercuri seară, atunci cu siguranţă joi, strada Nicolae Bălcescu va fi închisă circulaţiei.

Hotărârea vine în urma lucrărilor necesare în zonă pentru asigurarea porţilor de intrare şi ieşire din cele două parcaje subterane ale oraşului şi realizarea unui sens giratoriu în faţa restaurantului Mc Donald’s.

„Dacă vremea ne va permite, vom închide circulaţia pe strada Nicolae Bălcescu începând de miercuri seară, dacă nu cu siguranţă pe parcursul zilei de joi”, a declarat edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Primăriei Suceava.

O altă atenţie deosebită va fi dată de municipalitate străzii Traian Ţăranu situată la limita teritorială a oraşului şi de unde sunt primite numeroase solicitări de reparaţii şi modernizare a arterei rutiere, dar unde Primăria nu poate interveni atât timp cât 30% dintre locuitorii de pe acea stradă preferă să achite taxele şi impozitele la administraţia locală din Şcheia. Primarul oraşului a spus că în perioada imediat următoare, va purta discuţii personale cu oamenii din zonă pentru identificarea unei soluţii de rezolvare.

Tot în cadrul întâlnirii avute cu presa, primarul Ion Lungu a mai anunţat că începând de luni se vor reporni lucrările de refacere a principalei artere rutiere ce traversează municipiul Suceava, reluându-se frezările din zona centrală, acolo unde au fost stopate la finele anului trecut.

„Am avut o discuţie cu reprezentanţii societăţii care a câştigat licitaţia pentru atribuirea lucrărilor şi le-am cerut foarte clar să fie pregătiţi ca începând de luni să demarăm lucrările de frezare a bulevardului principal, iar în paralel, să continuăm turnarea stratului de rezistenţă. Vom încerca să executăm cea mai mare parte a lucrărilor pe timpul nopţii sau după-amiaza când traficul rutier cunoaşte o reducere a intensităţii”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de