Joi, are loc ultima intalnire a conducerii Zonei Metropolitane in actuala formula (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de joi, la sediul administraţiei publice locale sucevene, va avea loc ultima şedinţă a biroului de conducere a Zonei de tip metropolitan în actuala sa formulă. Şedinţa programată a avea loc cu începere de la orele 10:00 are ca principal punct pe ordinea de zi aprobarea Studiului de dezvoltare durabilă a asocierii dintre cele opt localităţi ale judeţului care au aderat la Zonă.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi-a exprimat încrederea că acest studiu va fi aprobat şi că în cel mai scurt timp, vor fi promovate şi primele proiecte comune pregătite deja pentru a obţine finanţare europeană.

„În şedinţa Consiliului director al Zonei Metropolitane, vom discuta pe marginea Caietului de Sarcini privind realizarea Strategiei de dezvoltare durabilă în perioada 2013 – 2020 care cuprinde toate aspectele de dezvoltare urbană, mediu şi energie, sănătate, sport şi cultură şi sperăm ca din acest an să dăm drumul la câteva dintre proiectele propuse”, a explicat Ion Lungu, care a recunoscut că aceasta este ultima întâlnire în actuala formulă şi că după data de 10 iunie, structurile de conducere a Zonei Metropolitane va suporta modificări, dar că îşi doreşte ca până la şedinţa în viitoarea formulă toate lucrurile să fie puse la punct. „Orice pas, orice discuţii în vederea obţinerii de finanţare europeană au la bază acest studiu”, a conchis primarul Sucevei.

Din Zona de tip metropolitan fac parte municipiul reşedinţă de judeţ şi localităţile Salcea, Bosanci, Ipoteşti, Moara, Pătrăuţi, Mitocu Dragomirnei şi Adâncata.


Intră acum și în grupul de