Corneliu Popovici ii explica sefei ANAT cum isi numara Bucovina turistii


Intră acum și în grupul de

„Nu aş vrea să cred că declaraţiile preşedintelui ANAT sunt rău-voitoare în ceea ce priveşte activitatea turistică din judeţul Suceava”, a declarat directorul Centrului Naţional de Promovare şi Informare Turistică Suceava din subordinea CJ Suceava, Corneliu Popovici, după ce preşedintele ANAT, Corina Martin, a apreciat că CJ Suceava nu are instrumentele pentru a număra turişti. Popovici a explicat că numărul turiştilor care vin în Bucovina este estimat în urma raportărilor asociaţiilor din turism din judeţ, aceste date fiind apoi centralizate. El a arătat că dacă preşedintele ANAT este interesat de promovarea turismului este invitată să ia parte la următoarele acţiuni care se vor desfăşura în judeţul Suceava. „O invităm să ia parte la următoarele acţiuni. Poate o vor ajuta în viitor la promovarea turistică a Litoralului”, a spus Povovici.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu are instrumentele necesare pentru a număra turiştii din staţiuni, şi cu atât mai puţin preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a anunţat că 22.000 de români au fost în vacanţa de Paşte în Bucovina, a declarat şeful ANAT, Corina Martin. “Domnul Flutur a anunţat 22.000 de turişti în Bucovina. Vreau să îl întreb de trei ani cum îi numără. Ne întrebăm cu toţii ce-o fi în Bucovina de vin atât de mulţi turişti”, a spus Martin într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că operatorii locali sunt cei care ar trebui să se pronunţe despre turismul de Paşte. “În general, oamenii politici ar trebui să vorbească despre politică. Nici ministerul nu are idee câţi turişti sunt în staţiuni şi nu cred că are domnul Flutur instrumentele să îi numere”, a mai spus Martin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marţi că circa 22.000 de turişti au petrecut sărbătorile de Paşte în Bucovina, potrivit statisticilor preliminare, mai mulţi decât în anul 2011. Bucovina a fost din nou cea mai atractivă zonă turistică în preajma marilor sărbători creştine, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de