Vasile Ilie a semnat scrisoarea de intentie privind incheierea unui acord de cooperare intre judetul Suceava si regiunea poloneza Subcarpatia


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava va semna în toamna acestui an un acord de cooperare cu regiunea poloneză Subcarpatia, după ce vineri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a semnat la Rzeszow, în Polonia, cu mareşalul regiunii Subcarpatia, Miroslaw Karapyta, scrisoarea de intenţie privind încheierea acestui unui acord.

În cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu reprezentanţii autorităţilor regionale din Subcarpatia, Vasile Ilie a prezentat mareşalului regiunii, Miroslaw Karapyta, oportunităţile de investiţii în turism şi economie din judeţul Suceava, acesta făcând, la rândul său, o prezentare a regiunii pe care o reprezintă. „Am semnat cu acest prilej şi scrisoarea de intenţie privind semnarea unui acord de cooperare între judeţul Suceava şi regiunea Subcarpatia”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că a transmis mareşalului regiunii poloneze scrisoarea preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care l-a invitat pe acesta la Suceava, unde să fie semnat Acordul de cooperare.

Mareşalul regiunii Subcarpatia a arătat că va onora această invitaţie, iar Acordul de cooperare urmează să fie semnat, cel mai probabil, în luna septembrie a acestui an.

Vasile Ilie împreună cu deputatul minorităţii poloneze din Parlamentul României, Ghervaze Longher, participă la Rzeszow la Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Relaţiile româno-polone. Istorie, Economie, Uniunea Europeană”.


Intră acum și în grupul de