Sase focuri de arma trase de politistii de frontiera pentru prinderea a cinci traficanti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liniştea nopţii de sâmbătă spre duminică a fost spartă de nu mai puţin de şase focuri de armă care au răsunat în apropierea frontierei judeţului Suceava cu Ucraina.

Focurile au fost trase de poliţiştii de frontieră din cadrul PF Rădăuţi, aproape de miezul nopţii, pentru prinderea în flagrant a unui grup de contrabandişti observaţi cu aparatele de termoviziune pe când se îndreptau dinspre linia de frontiera către interiorul ţării cărând mai multe colete voluminoase în apropierea localităţii Frătăuţii Noi.

Potrivit datelor pe care le deţinem traficanţii de ţigări se deplasau în şir indian la distanţă de câţiva zeci de metri unul de celalalt, aceştia încercând să treacă neobservaţi de poliţiştii de frontieră.

„Lucrătorii noştri au procedat la imobilizarea suspecţilor iar pentru reţinerea a cinci dintre ei poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare executând şase focuri de avertisment în plan vertical. În urma cercetării terenului au fost descoperite 30 de baxuri cu ţigări pe care persoanele în cauză, cetăţeni români, au încercat să le introducă ilegal în România” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de aproximativ 19.000 de pachete de ţigări marca „ Doina” provenind din Republica Moldova în valoare de peste 1 miliard de lei vechi, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei cinci traficanţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 50 de ani sunt acum cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de