Permis de conducere falsificat, gasit de politisti la un tanar de 18 ani din Voitinel

Un tânăr de 18 ani din localitatea Voitinel, judeţul Suceava, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de poliţişti în trafic, deşi nu deţinea permis de conducere.

Potrivit IPJ Suceava, incidentul a avut loc duminică în jurul orelor 17:30, când lucrătorii Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Vicovu de Jos, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Voitinel, au oprit pentru control pe DC Pietroasa, autoturismul condus de către tânăr, care a prezentat un permis de conducere, pentru categoriile A şi B, emis de autorităţile din Ucraina.

“Verificându-se permisul de conducere, s-a constatat că existau neconcordanţe între data emiterii şi data obţinerii categoriilor, în sensul că permisul fusese emis la data de 01 aprilie anul trecut, pentru categoriile A şi B, în timp ce categoria B, fusese obţinută cu o lună şi jumătate după emiterea actului, iar la data emiterii şi obţinerii categoriei A, tânărul nu avea împlinită vârsta de 18 ani”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Totodată fiind verificat în baza de date cu evidenţa posesorilor de permise de conducere a Poliţiei Române, s-a constatat că cel în cauză nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.

Permisul de conducere emis de autorităţile ucrainene a fost confiscat de organele de ordine şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând să se dispună procedural.