Permis de conducere falsificat, gasit de politisti la un tanar de 18 ani din Voitinel


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani din localitatea Voitinel, judeţul Suceava, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de poliţişti în trafic, deşi nu deţinea permis de conducere.

Potrivit IPJ Suceava, incidentul a avut loc duminică în jurul orelor 17:30, când lucrătorii Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Vicovu de Jos, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Voitinel, au oprit pentru control pe DC Pietroasa, autoturismul condus de către tânăr, care a prezentat un permis de conducere, pentru categoriile A şi B, emis de autorităţile din Ucraina.

“Verificându-se permisul de conducere, s-a constatat că existau neconcordanţe între data emiterii şi data obţinerii categoriilor, în sensul că permisul fusese emis la data de 01 aprilie anul trecut, pentru categoriile A şi B, în timp ce categoria B, fusese obţinută cu o lună şi jumătate după emiterea actului, iar la data emiterii şi obţinerii categoriei A, tânărul nu avea împlinită vârsta de 18 ani”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Totodată fiind verificat în baza de date cu evidenţa posesorilor de permise de conducere a Poliţiei Române, s-a constatat că cel în cauză nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.

Permisul de conducere emis de autorităţile ucrainene a fost confiscat de organele de ordine şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de