Notele din liceu nu vor mai conta in acest an la admiterea in facultatile din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava. Detalii aici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La admiterea din acest an la facultăţile Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava nu vor mai conta notele obţinute în liceu, la calcularea mediei de admitere urmând a fi luate în calcul două din notele obţinute la examenul de bacalaureat, a informat rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc luni.

Potrivit acestuia, modalitatea de admitere va fi stabilită la nivelul fiecărei facultăţi, cu precizarea că vor exista modificări doar la calculul mediei de admitere. “În acest caz vom aplica legea prin ordinul de ministru. În cazul admiterii pe bază de dosar, la calcularea mediei se va lua în calcul numai bacalaureatul. Nu este vorba despre media de la examenul de BAC, ci se vor lua în calcul două note de la acest examen”, a explicat Popa.

Media de admitere la USV se va calcula la fel şi în cazul persoanelor care provin din generaţiile anterioare, care au susţinut examenul de maturitate chiar şi în urmă cu zece ani. “Facultăţile au ales această metodă de calcul pentru media de admitere, cu scopul de a acoperi toate situaţiile posibile. Personal sunt de părere că dacă bacalaureatul este egal pentru toţi din punct de vedere al condiţiilor de desfăşurare extrem de riguroase, aceasta constituie o referinţă foarte bună pentru admiterea la facultate în foarte multe domenii. Există însă şi specializări la care este imperios necesar să organizăm şi probe de concurs (Medicină, Educaţie fizică şi sport ş.a.)”, a explicat Valentin Popa.

El a mai arătat că locurile pentru admiterea la USV vor fi stabilite în funcţie de finanţarea venită de la Minister. Numărul de locuri cu finanţare completă de la bugetul de stat (cu scutire totală de taxă) va fi aproximativ egal cu cel de anul trecut, cu o scădere uşoară de 10-15%.


Intră acum și în grupul de