Ambasadorul Coreei de Sud doreste promovarea turistica a judetului Suceava in randul conationalilor sai (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Coreei de Sud la Bucureşti, Excelenţa sa, IM Han-taek, se află în judeţul Suceava într-o vizită de lucru de două zile, pentru indentificarea de soluţii în vederea implementării unor proiecte coreene în zonă.

Pe parcursul zilei de marţi, Excelenţa Sa s-a întâlnit cu oficialităţile sucevene şi a avut o discuţie cu primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu şi cu prefectul Sorin Arcadie Popescu, la sediul municipalităţii, după care a efectuat o vizită la societatea Termica SA, unul dintre punctele de interes privind investiţiile coreene de pe lista ambasadorului.

În urma discuţiilor purtate cu ambasadorul Coreei de Sud, edilul-şef al oraşului a declarat într-o conferinţă de presă că pe lângă sectorul energetic, coreenii sunt interesaţi să dezvolte afaceri şi în domeniul agricol dacă se identifică suprafeţe de teren suficient de mare pentru înfiinţarea unor ferme. Lungu a arătat că în cadrul întâlnirii, s-a analizat şi posibilitatea unor colaborări bilaterale pe plan cultural şi mai ales turistic.

“Noi am prezentat toate oportunităţile de afaceri existente în municipiu şi în judeţ, Excelenţa Sa urmând să le prezinte mai departe mediului de afaceri coreean, iar reprezentanţii Ambasadei vor sta în legătură permanentă cu cei ai Primăriei şi Prefecturii Suceava pentru a transforma, după cum a fost şi exprimarea domniei sale, discuţiile în fapte. Acelaşi lucru ni-l dorim şi noi şi sperăm să se întâmple cât mai curând”, a declarat Ion Lungu.

Fascinat de frumuseţea acestor locuri, Excelenţa sa IM Han-taek a declarat că “această zonă este mirifică şi cu un enorm potenţial, dar din păcate nu este foarte bine cunoscută de coreeni, care reprezintă un număr important de turişti în România şi care se opresc în Bucureşti şi în Braşov. “Trebuie să găsim soluţii prin care să-i facem să vină aici, iar acest lucru este posibil doar printr-o promovare agresivă”, a conchis ambasadorul Coreei de Sud la Bucureşti.

Prima zi a vizitei Excelenţei Sale IM Han-taek s-a încheiat la Manăstirea “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde IM Han-taek a fost aşteptat de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Miercuri, ambasadorul Republicii Coreea de Sud la Bucureşti urmează a vizita mai multe obiective turistice UNESCO din judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de